Autor: Tõnis Oja • 27. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA "Raha romu eest" programmi koore riisus Toyota

USA valitsuse kuu aega kestnud ning sel esmaspäeval lõppenud programmi "Raha romu eest" suurimad võitjad olid väikeste autodele spetsialiseerunud Aasia tootjad eesotsas Toyotaga, kirjutab The New York Times.

USA transpordiministeerium teatas eile, et programmi raames tagastati 690 000 sõidukit ning riik andis nende vastu 2,9 miljardi dollari eest vautšereid väärtusega 3500 kuni 4500 dollarit tükk.

Abipaketi suurim võitja oli Toyota, kelle sõidukid moodustasid 19,4 protsenti uute sõidukite müügist. Ühendriikide autotootjad ise pidid leppima 38,6 protsendiga (General Motors 17,6, Ford Motor 14,4 ning Chrysler 6,6 protsenti). Jaapani suuremad autotootjad Toyata, Honda ning Nissan müüsid 41 protsenti programmi kogumahust.

Kõige paremini müüdud automark oli Toyota Corolla, millele järgnes Honda Civic, Toyota Camry, Ford Focus ja Hyundai Elantra.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077