Autor: Rivo Sarapik • 14. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kulukärbe KLMi moodi: piloodid hakkavad pagasit otsima

Sadakonda kõrgepalgalist KLMi pilooti võib Amsterdami lennujaamas kohata kas kadumaläinud pagasit otsimas aitamas või äriklassi puhkeruumis kliente teenindamas. Lennufirma täitab tööta pilootidega ajutisi töökohti.

Esimese lennufirmana küsis KLM mai lõpus oma 2000 piloodilt nõusolekut töötada Amsterdami Schipholi lennujaamas vabatahtlikult kahel ametipostil, vahendas Financial Times. Kaks ametikohta, mida pilootidel täita paluti, on seotud äriklassi ootesalongides reisijate teenindamise ning kadunud pagasi otsimisega.

Pilootidega täidetakse ametikohad, sest lennufirma vähenenud mahtude tõttu jääb pilootide ressurssi üle.

Pilootidele oleks see hea võimalus näha lennujaama "kaadritagust elu" ja lennufirma teatel võeti pakkumine ülehästi vastu. Ettepaneku mõte on säästa ajutise tööjõu palkamisest.

Need ametipostid täidetakse tavaliselt tööjõuagentuuride abil ajutiste töötajatega, üsna tagasihoidlike palkadega. KLMi pilootide palgad algavad ca 50 000 eurost ehk ca 800 000 kroonist ja kerkivad kuni veerand miljoni euro ehk 3,8 mln kroonini.

Lennufirma üleskutsele uut ametit proovida on esialgu reageerinud veidi üle 100 piloodi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077