Autor: Mariliis Pinn • 9. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laulu- ja tantsupeolised saavad ühissõidukites tasuta sõita

Neljapäeval, 11. juunil Tallinna Linnavolikogus arutlusele tuleva otsuse eelnõu kohaselt võivad XXV laulu- ja XXVIII tantsupeol «ÜhesHingamine» osalejad 30. juunist kuni 5. juulini Tallinna ühistranspordis tasuta sõita.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli rõhutab, et tänavuse üldlaulu- ja tantsupeolised saavad pealinna ühistranspordis nimetatud ürituse ajal kindlasti tasuta sõita, vahendas Raepress. „Kui antakse linnapoolne sõidusoodustus mõne ürituse raames, siis protsess käibki nii, et alguses arutatakse asja linnavalitsuse tasandil, peale mida liigub asi linnavolikokku heakskiidu saamiseks,“ selgitas Mutli. „Laulu- ja tantsupidu on selline üritus, mille ajal on peolised ka eelmistel aastatel saanud tasuta sõita.“ 

Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee sõnul lõi Postimehe pealkiri väärkujutelma, justkui ei pruugiks laulu-ja tantsupeolised sel aastal saada tasuta bussisõitu. „Tallinna linn on külla tulnud peoliste suhtes alati heatahtlikkust üles näidanud ja teinud kõik enesest oleneva, et peolised end oodatud külalistena tunneksid,“ lisas Maatee.

Tänavusest laulu- ja tantsupeost võtavad osa ligikaudu 37 000 lauljat, pillimängijat, tantsijat ja võimlejat üle Eesti ning ka mujalt maailmast. Peo ajal kasutab Tallinna ühissõidukeid umbes 23 500 erinevatest maakondadest pärit laulupeolist.

Tallinna transpordiameti hinnangul jääb linnal laulupeolistele sõidusoodustuse andmise tõttu saamata kuni 784 000 krooni piletitulu. Laulu- ja tantsupeost osavõtjatele annab tasuta sõidu õiguse spetsiaalkujundusega randmepael.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077