Autor: Mariliis Pinn • 15. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Araablased trügivad siinsele lennuturule

Araabia Ühendemiraatide rahvuslik lennufirma Etihad Airways sõlmis Baltikumi turgude osas esinduslepingu firmaga Airline Management ning sai esimeseks Pärsia lahe regiooni lennufirmaks, kes omab Baltikumis kohalikku müügi- ja turundusesindust, teatas firma.

Airline Management juhataja Leela Lilleorg ütles: “Oleme väga uhked Etihad Airwaysi lisamise üle oma kliendiportfelli ja me näeme suurt potentsiaali selle esindusliku lennufirma tutvustamisel ja müügi olulisel kasvatamisel.”

Eesti reisijad saavad Etihadi Airways’i üheksasse Euroopa lennuväravasse lendamiseks kasutada partnerlennufirmade Lufthansa või Estonian Airi teenuseid. Etihad Airways lendab Euroopast Abu Dhabisse 75. korral nädalas ning edasilennu võimalused Abu Dhabist on rohkem kui 50 linna üle kogu maailma.

Etihadi Põhjamaade ja Balti turgude juht Kirsti Harewood Vik ütles: “Meie kõrgetasemeline ja mitmete auhindadega pärjatud teenindus leiab kindlasti kiiresti lojaalseid austajaid Eesti klientide hulgas. Mul on hea meel, et meil õnnestus sõlmida koostööleping firmaga Airline Management, kel on vajalikud oskused meie klientide teenindamiseks.”

2008. aastal lendas Etihad Airways’iga enam kui kuus miljonit reisijat, mis on 34 protsendiline kasv 2007.  aastaga võrreldes. Lennukite keskmine täituvus kasvas 68 protsendilt 75 protsendini. 2009. aasta jooksul lisandub Etihad Airways lennukiparki 11 tuliuut lennukit, millele järgnevalt koosneb Etihad Airways lennukipark üle 50-st lennukist.

Lennufirma rekordiline 43 miljardi dollari suurune Airbus ja Boeing lennukite lennukite tellimus Farnborough lennushow ajal eelmisel aastal peegeldab Abu Dhabi majandusliku kasvu kiirust ja kindlustab Kesk-Ida positsiooni loomuliku vahejaamana ida ja lääne vahel.  

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077