Autor: Rivo Sarapik • 24. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubavahetus jääb veebruari tasemele

Eesti suurima ekspedeerimisfirma ASi DSV Transport veomahud on jäänud märtsis ja aprillis samale tasemele võrreldes veebruariga.

Sarnaselt Eesti veebruarikuisele väliskaubanduse statistikale (Eesti import vähenes veebruaris 35% ja eksport 26%) langes ka DSV Transpordi veebruari vedude maht 24%. DSV Transpordi juhatuse esimehe Jaan Lepa kinnitusel on märtsis ja aprillis ettevõtte veomahud olnud veebruarikuu tasemel, suuremaid langusi ei ole olnud.

Kuises võrdluses tähendab see, et Eesti väliskaubanduse langus ei ole süvenenud. Aastases võrdluses aga jätkub langus endisest kiiremas tempos, sest eelmise aasta märtsis ja aprillis toimus võrreldes veebruariga Eesti väliskaubanduse mahtude kasv.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077