Autor: Mariliis Pinn • 9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina lennufirmad kavasid pisut eelmisel kvartalil

Hiina lennufirmad kasvasid möödunud kvartalil pisut ja olid üldkokkuvõttes kasumis, tänu valitsuse abile ja maksuvabastustele.

Hiina transpordi abiminister Li Jiaxiang ütles, edule aitasid kaasa kodumaise nõuluse kasv ja kaubamahtude kasv, kirjutas Financial Times. „Loomulikult on aidanud muud meetmed ja maksuvabastus,“ lisas ta. „Kuid kõige olulisem on, et hiinlased ise lendavad järjest rohkem.“

Hiina lennufirmade reisijate ja kaubamahud kasvasid I kvartalil 1,2% võrreldes mullusega. Siseriiklike reisijate ja kaubavedude maht kasvas 13,6%, rahvusvaheliste lendude näitajad kukkusid 21,5%.

Li usub, et valitsuse tegevuse tõttu võib Hiina lennundus toibuda varem, kui muu maailm.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077