Autor: Mariliis Pinn • 6. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair lennukid saavad avarama salongikujunduse

Finnairi lennukite salongikujundus läbib täieliku uuenduse.

Muudatused puudutavad istmetekstiile, vaipu, illuminaatorikatteid, valgustust ning seinapaneele, teatas firma. Uus salongikujundus võetakse esmakordselt kasutusele Finnairi uues lennukis Airbus A330 lennul New Yorki, mis väljub täna, 06. aprillil. Käesoleval aasta lisandub Finnairi lennukiparki neli uut värske salongikujundusega Airbus A330 tüüpi lennukit.

"Uus heledam interjöör lisab lennukisalongidesse avarust ja värskust, mis oli sisekujunduse muutmisel üheks peamiseks põhjuseks," rääkis teenuste tootearenduse eest vastutav Sari Fairchild. "Uues salongivalgustuses kasutame tipptehnoloogiat, mis jäljendab päikse igapäevast liikumist ning aitab reisijatel uute ajavöönditega paremini kohaneda juba enne lennukist lahkumist," selgitas Fairchild.

Sisekujunduse autoriks on Šveitsi disainer Christine Ludeke, kes on spetsialiseerunud lennukite sisekujundusele. Lennukis kasutatavate tekstiilide värvus muutub Finnairi tuntud sinisest toonist veidi heledamaks. Uued istmetekstiilid on kahvatusinised ning neid kaunistab ümarajooneline muster, mis lisab üldmuljele vormi ja joont. Salongi äriklassis domineeriv värvitoon on heledam kui turistiklassis.

Lennukite sisekujundusele esitatakse väga konkreetsed erinõuded ning see seab ranged nõudmised kasutatavatele tekstiilidele ja materjalidele. Kasutatavad materjalid peavad vastama ametlikele standarditele, olema vastupidavad ning püsima pikka aega puhtad. Kogu Finnairi lennukipark läbib uuenduskuuri kahe aasta jooksul. Kulude minimeerimiseks toimub sisekujunduse uuendamine samaaegselt lennukite korralise hooldusega.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077