Autor: Mariliis Pinn • 16. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milline on Estonian Airi suurkoondamise mõju lennureisijale

Äsja paarikümne kandidaadi seast taas ühehäälselt Tallinna Lennujaamade juhatuse esimeheks valitud Rein Loik seletab, millised ohumärgid on kerkinud Estonian Airi kohale.

Aastaid Estonian Airi arendusdirektori toolil istunud Loik on kurb, et tema kunagist firmat on tabanud sügav mõõn, mille tagajärjel kaotab töö 120 inimest eelkõige maapealsest teenindusest, mille Estonian Air tahab tervenisti kaotada, kirjutas Õhtuleht.

"Nad on noored täisjõus inimesed, kellel on kindlasti kanda võlakoorem pankade ees või kelle kaasa on lapsehoolduspuhkusel," ütleb Loik, "ja kellel on kitsalt erialast tööd saada peaaegu võimatu,  veidi rahulikumad võivad olla ainult ehk check-ini töötajad, kelle oskused klienditeenindajana võivad osutuda päästenööriks."

Loik arvab, et seni Tallinna lennujaamas Estonian Airi vormiriietust kandnud teenindajaist leiavad vähesed tööd Tallinna Lennujaamade tütarfirmas Tallinn Airport GH, ehkki just selle firma töötajail tuleb koondatute kohustused üle võtta.

"Lennukid liiguvad nii väikestes jaamades kui Tallinn lainetena," selgitab Loik, "järelikult töötab ka maapealne teenindus lainetena,, vaba aega on suhteliselt palju ja teenindus on huvitatud igast tööotsast."

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077