Autor: Rivo Sarapik • 4. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Auto rentimine Euroopas kallineb

Euroopa üks suurematest autorentijatest, Avis Europe, tõstab aprillist autorendihindu kümnendiku võrra.

Ettevõtte juht Pascal Bazin kommenteeris Financial Times´ile, et ettevõte näitab sektoris eeskuju ja tõstab rasketeks aegadeks valmistumiseks teenuste hindu. "See on esimene kord, kui hinnad on viimase kuue-seitsme aasta jooksul kasvanud," lisas ta. "Rentimine väheneb, aga see ei tähenda, et me peaks kahanemisega leppima," lisas Bazin.

Avise Europe alla kuuluvad Avise ja Budget autorendifirmad.

Avis Eesti tegevjuht Hardi Isoki sõnul hinnamuudatus siinset filiaali ei puuduta, sest Eesti esindus tegutseb frantsiisilepingu alusel iseseisva üksusena. "Avis Europe ei saa meile seega ette öelda, et peame hindu tõstma," kommenteeris Isok.

Küll lisas ta, et ka siinne renditeenus võib kallineda, sest autode ostuhind on kallinenud. Viimase aasta jooksul on hinnad Eestis tema sõnul pigem paigal püsinud.

Ühtlasi koondab Avis Europe, millel on esindused üle Euroopa ja Lähis-Idas, 5% oma Euroopa tööjõust. Eelmisel aastal vähendas ettevõte personali juba 10% võrra. Samuti vähendab ettevõte renditavate sõidukite arvu kuni kümnendiku võrra.

Euroopa autorenditööstus kannatab reisimise vähenemise ja kasutatud autode odavnemise tõttu. Avise käive langes mullu teisel poolaastal esimese poolega võrreldes 5% võrra.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077