Autor: Rivo Sarapik • 2. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air koondab 120 inimest

Estonian Air sulgeb 4. maist  lendude maapealse teeninduse üksuse, ümberkorralduste tõttu koondatakse 120 töökohta.

Ettevõtte teatel hakkab edaspidi Estonian Airile maapealse teeninduse teenust pakkuma sellele spetsialiseerunud ettevõte.

2008. aastal teenindas Estonian Airi maapealse teenindamise üksus 59% Tallinnast väljuvatest lendudest ning 66% reisijatest.

„Lennureisijate jätkuv vähenemine ja mitme lennukompanii lahkumine Tallinna lennujaamast on oluliselt vähendanud meie teenindatavate firmade maapealse teeninduse mahtusid. Seetõttu on tänases majandussituatsioonis otstarbekas keskenduda oma põhitegevusele ja osta ülejäänud teenused sisse,“ selgitas Estonian Airi president ja juhatuse esimees Andrus Aljas.

Estonian Airi lähiaastate strateegia keskendub lennufirma põhitegevuse – lennutegevuse – efektiivsemaks muutmisele. Strateegia näeb ette firma restruktureerimist ning loobumist väheefektiivsetest kõrvaltegevustest, et suurendada ettevõtte paindlikkust ja kohaneda lennundusturul toimunud muutustega.

Estonian Airi nõukogu ja omanike poolt heakskiidetud ümberkorraldusplaani eesmärk on viia ettevõte üle kasumiläve punkti vaatamata turumahtude jätkuvale vähenemisele.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077