Autor: Mariliis Pinn • 20. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAS ootab Eesti riigilt ja Crescolt rahaabi

Täna majandusministeeriumis kohtunud Estonian Airi aktsionäride esindajad arutasid lennufirma tänast majandusseisu.

Väidetavasti küsis SASi asepresident Ole Orver nii Eesti riigi kui AS Cresco esindajalt nõusolekut, et ka ülejäänud kaks osanikku aitaksid Estonian Airi kuni mingigi lõpliku selguse saabumiseni rahasüstidega elus hoida, kirjutas aripaev.ee.

Estonian Airi viletsast majanduslikust olukorrast hoolimata on SAS nõus firmat jätkuvalt lühiajaliste laenude abil elus hoidma, kuid eeldab, et edaspidi võiks rahastamises kaasa lüüa ka Eesti riik kui 34%-lise osaluse ja AS Cresco 17%-lise aktsiapaki omanik.

"Praegu ei ole on kõne all võimalus, et riik tervikuna SASi 49%-lise osaluse Estonian Airist välja ostaks. Küll läheb küsimus, kas ja kuidas riik võiks Estonian Airi omakapitali kergitamises osaleda, esimesel võimalusel valitsusse. Kui Estonian Air lähiajal omakapitali sajakonna miljoni jagu ei kasvata, siis... ," ei taha Äripäevaga kõnelenud ministeeriumiallikas halvimat stsenaariumi väljagi öelda.

Tema sõnul ootab Estonian Air pikisilmi uusi, aprillis Eestisse jõudvaid lennukeid, et taas uusi sihtpunkte avada.

"Reisijate puudusega ollakse ka kimpus. Tourestil müüs Estonian Air umbes 8000 piletit. Tänasel päeval on kokku broneeritud ligikaudu paarkümmend tuhat piletit, aga seda on ikkagi vähevõitu," nendib teadja.

Majandusministeeriumi transpordivaldkonna asekantsler Eero Pärgmäe pärast kohtumist Äripäevaga rääkima ei soostunud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077