Autor: Mariliis Pinn • 6. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volvo sai Norrast ja Rootsist busside suurtellimuse 

Volvo Bus on saanud tellimuse 424 bussile, mis tarnitakse klientidele Norras ja Rootsis.

Norras otsustasid kolm transporditeenust pakkuvat ettevõtjat valida bussiparki enamuses just Volvo bussid, teatas firma.

“Need tellimused tugevdavad veelgi meie turuliidri positsiooni põhjamaades,” ütles Stefan Nordström, Volvo Bus Corporation Euroopa regiooni asepresident.

Norra tellimuse esitasid ettevõtted Concordia, Nettbuss ja Unibuss, mis võitsid hanke transporditeenuste pakkumiseks Norhordalandis ja Romerikes. 80 protsendil tehti busside puhul otsus Volvode kasuks ja Volvo Bus allkirjastas eelmise aasta lõpus lepingu 319 bussile.

“Olen kindel, et meie edu aluseks on võime pakkuda tooteid, mis on madalate operatiivkulude ning keskkonnamõjuga busse,” ütles Norra Volvo Buses juht Svenn-Åge Løkken. “Tellimus koosneb end juba turul tõestanud mudelitest ning aastate vältel oleme näidanud, et suudame tarnida tooted õigeaegselt ning õige kvaliteediga.”

Enamus tellimusest tarnitakse valmis bussidena. Pea 225 bussidest on mudel Volvo 8700, mis on ehitatud Wroclawis, Poolas ja 30 bussi on mudel Volvo 8500, mis on ehitatud Rootsi tehases Säffles. Ülejäänud bussid tarnitakse šassiidena ning ehitatakse lõplikult valmis Norras.

Hankes osalenud ettevõtted on sarnaselt Volvole tähtsustanud keskkonna aspekti. Bussid on varustatud Volvo 7- ja 12- liitriste mootoritega ning vastavad Euro V keskkonnanõuetele, mis hakkavad kehtima 2009. aasta sügisest või EEV’ga (Enhanced Environmental friendly Vehicles ehk eriti keskkonnasõbralikud sõidukid), mis on veelgi rangematele nõuetele vastav ja vabatahtlik lahendus. Bussid tarnitakse kevadel ning suunatakse liiklusesse sel suvel.

Rootsi tellis Concordia 105 bussi. Enamik bussidest on mudel Volvo 8500 – neist 40 alustavad tööd Stockholmis ning sama arv Göteborgis. Tarnes on 15 mudelit Volvo 9700 ettevõttele Swedbus Express. Bussid tarnitakse 2009. aasta aprillist oktoobrini.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077