Autor: Mariliis Pinn • 3. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schults: SASi osaluse ostjat huvitab kogu Estonian Air

Estonian Airi nõukogu esimehe Olev Schultsi sõnul on SASi osalusest huvitatud investorite huvi suurem, kui vaid 49%-line kaasomand Estonian Airis, kirjutas aripaev.ee.

"On selge, et SASi omandist huvituvat investorit huvitab Estonian Air, mitte 49% kaasomandit,” ütles Schults. Küsimusele võimaliku uue omaniku kohta vastas Schults, et ei ettevõtte juhtkond ega tema ise nõukogu liikmena ei saa ühe omaniku võimalikke valikuid paraku kommenteerida, kuid ta eeldab, et SASi omandist Estonian Airis huvituvad investorid võtavad ettevõttega ja teiste aktsionäridega peagi ise ühendust.

Küsimusele, kuidas SASi osaluse müük ettevõtte edasisele käekäigule mõjuda võib, vastas Schults, et kvaliteetne ettevõte ei peaks selle pärast väga mures olema, kes ta omanikud on. Ta lisas, et ettevõte ja selle juhtkond on tugevad siis, kui omaniku vahetus senistesse plaanidesse väga olulist muudatust ei too ning selles mõttes on Estonian Air Schultsi sõnul olnud üsna sõltumatu, kuna võimalusel on plaanide ja strateegiate tegemisel kaasatud SASi lennundustööstuse kompetentsi ning kasutatud ettevõtte tugevat positsiooni Skandinaavias.

“Koostöö SASiga on olnud Estonian Airile väärtuslik. See on eriti selge praeguses aina pingestuvas majanduskeskkonnas,” märkis Schults, kuid lisas, et kindlasti on ka neid asju, mida saab senisest paremini teha. “Kui aga SASi osaluse ostev uus omanik tuleb välja mingite väga revolutsiooniliste uuendustega, julgen ma nende suhtes skeptiline olla,” nentis Schults.

Kuna täna ei ole aktsionäride ringis veel muudatust toimunud, pole Schultsi kinnitusel Estonian Airil veel ka mingeid uusi plaane. “Aktsionäridele on välja öeldud juba eelmisel aastal täiendava kapitali kaasamise vajadus ning aktsionärid peavad selles küsimuses ühel või teisel kujul otsuse langetama. Kui enne selle otsuse langetamist toimub omanikuringis muudatus, siis tõenäoliselt tähendab see ka uut hinnangut plaanidele,” rääkis Schults lisades, et kahtleb, kas juhtkond neid plaane ühe omaniku tulevase vahetuse tõttu hetkel korrigeerima hakkab, kuni omanikering on endine. “Estonian Airi plaanid on seega samad, mis nad olid eile ja üleeile,” selgitas nõukogu esimees.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077