Autor: Mariliis Pinn • 16. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestist pärit meremehed pääsesid piraatide käest

Täna varahommikul vabastasid piraadid Taani firmale Clipper Group kuuluva aluse MV CEC Future ja laevameeskonna, mille 13 liikmest viis on Eesti elanikest meremehed.

Välisminister Urmas Paeti sõnul teavitas laevafirma Clipper Group täna varahommikul Somaalia piraatide poolt kaaperdatud Eestist pärit meremeestega mehitatud laeva vabastamisest, vahendas välisministeerium. „Laevafirma andmeil on meeskonnaliikmed terved ning tunnevad end hästi. On suur rõõm ja kergendus teatada sellest meremeeste peredele,” ütles välisminister Paet.

„Piraatluse vastane võitlus on oluline aspekt rahvusvahelise kogukonna koostöös. Sellele kaasa aitamiseks on Euroopa Liidu poolt 2008. aasta detsembris alustatud sõjaline operatsioon piraatluse vastaseks võitluseks Somaalia rannikul oluline edasiminek nagu ka ÜRO Julgeolekunõukogu otsus, mis lubab rahvusvahelisel kogukonnal piraatide vastu võidelda nii Somaalia vetes kui maismaal,” sõnas Paet.

Juhul kui vajadus tekib, on välisministeerium valmis osutama igakülgset abi, aitamaks Eestist pärit meremeestel koju jõuda. Välisministeerium on pakkunud tuge ja abi meremeeste lähedastega suhtlemisel ning nende informeerimisel. Eesti suursaatkond Kopenhaagenis on olnud laevafirmaga pidevas ühenduses ja jälginud arenguid kaaperdatud laevapere vabastamisoperatsioonis.

7. novembril 2008 sattus Somaalia ranniku lähistel piraatide kätte Bahama lipu all seilanud Taani firmale Clipper Group kuuluva aluse MV CEC Future laevameeskond, mille 13 liikmest viis on Eesti elanikest meremehed.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077