Autor: Mariliis Pinn • 13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam: reisijate arv kasvab iga kuu 10%

ASi Tallinna Sadam avalike suhete juht Sven Ratassepp ütles logistikauudised.net-ile, et kuigi väiksemate kiirlaevadega opereerijad on pankrotti läinud, on suured laevad asemele tulnud ja reisijate arv iga kuu kasvab stabiilselt 10%.

ASi Tallinna Sadam sadamaid läbinud reisijate arv saavutas rekordilise taseme ning oli üheksa kuu kokkuvõttes 5,7 mln reisijat, mis tähendas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvu 0,6 mln reisija ehk 13% võrra.

„Põhjused on erinevad. Schengen  on aidanud. Liikumine on lihtsamaks läinud. Tulnud on uued laevad nagu Tallinki Star ja Viking XPRS, teenus on parem ja mugavam,“ tõi ta välja.

Põhiliselt on suurenenud Tallinna ja Helisingi vahel reisijate arv. „Soome ja Eesti vahel on tihedad sidemed,“ ütles ta, et inimesed ikka sõidavad, kui eestlased Soomes tööl käivad ja vastupidi ning laevaga on kõige kiirem ja mugavam Soome lahte ületada.

Ka ei ole vähenenud turistide arv. „Laeva pilet on veel nii odav ja pigem hoitakse kokku kallitelt pikkadelt reisidelt,“ arvas Ratassepp.

Ratassepp siiski ei usu, et reisijate kasv lõputult jätkub. „Usun, et reisijate arv on optimaalse piiri peal. Suur kasvu ei maksa oodata enne kui uusi liine, näiteks Peterburi, avatakse,“ lisas ta.

Kiireima kasvu tegi kruiisireisijate arv (kasv 28%, kokku 375 000 reisijat). „Praeguse seisuga ootame järgmisel aastal 450 000 kruiisireisijat,“ ei usu Ratassepp, et majanduskriis turistide horde eemale peletab. „Läänemeri on kiiremini arenev kruiisipiirkond, see on maailma külastavuselt kolmas. Uus ja huvitav sihtkoht, mida paljud on avastama tulnud,“ selgitas ta huvi kasvu piirkonna vastu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077