6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hillar Teder asus Lätis autosid müüma

Eesti ärimehed Hillar Teder ja Margus Kangur lõid ettevõte nimega Nippon Auto, mis hakkab lõunanaabrite juures automarki Honda turustama.

Värskelt loodud ettevõte SIA Nippon Auto plaanib alustada automüügi ja garantiiremondiga Riias kümne päeva jooksul. Praegusel hetkel tegeleb firma töötajate komplekteerimise ja ettevõte struktuuri paikapanemisega.

Nippon Auto juhiks sai endine Bensons Auto müügidirektor Dainis Zaltis. Uue juhi sõnul teeb ettevõte kõik selleks, et paus, mis tekkis Honda klientide teenindamises, saaks kiirelt täidetud. „Hondal on Lätis üle 5500 kliendi ja nende vajaduste rahuldamine on prioriteediks number üks,“ sõnas värske juht. Zaltis lisas, et Honda automark on Lätis populaarne ning loodab, et uute mudelite tutvustamine turul saadab suur edu, millest sõltub ettevõte kasv ka tulevikus.

Nippon Auto sai Honda esindajaks Lätis pärast seda, kui Honda Baltic lõpetas koostöö finantsraskustesse sattunud edasimüüja Bensons Autoga. Nippon auto loojateks on Eesti ärimehed Hillar Teder ja Margus Kangur.

Äripäev kirjutas juulis, et Hillar Tederi kontrolli all olev investeerimisfirma Ühendatud Kapital valmistub augustist alustama Peugeot´de müüki, millest teatavasti Toomas Rüütmanni Kommest Auto makseraskuste tõttu ilma jäi. Selleks otstarbeks on Teder loonud ettevõte nimega Auto Forte Baltic.

"Väga lahe auto ju. Oleme siiani seotud Audide müügiga, kuid mingid odavamad autod võiksid ka olla," ütles Ühendatud Kapitali nõukogu esimees Hillar Teder toona Äripäevale.

Kõigest päev hiljem eelpool mainitud artikli ilmumist teatas aga Peugeot, et on asunud autode Eestissemaaletoomise õiguse üle eksklusiivselt läbirääkimisi pidamahoopis Taanifirmaga K.W. Bruun Import, kes müüb antud automarkinii TaaniskuiRootsis. Impordilepingu sõlmimisekuupäeva prantsuse autotootja toona ei avaldanud, kuid avaldas lootust, et impordileping Taani ettevõttega sõlmitakse paari nädala jooksul.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077