27. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

flyLAL grupp investeerib lennundusse miljardeid

Leedu kapitalil põhinev grupp flyLAL, kes kontrollib praegu seitset lennundusettevõtet Leedus, plaanib tuleval aastal lennundusse investeerida ligi 122 miljonit litti (553 miljonit krooni).

Järgmisel aastal onettevõttel plaanisinvesteeridapeamiselt uute lennukitesoetamisesse, nagu see ka käesoleval aastal põhiplaaniks on olnud.2007 aastal on ettevõtte lennundusse investeerinud 264 miljonitlitti (üle miljardi krooni),teatas ettevõte.

Firmal on plaanis soetadaviis uut Boeing- tüüpi lennukit. Lisaks plaanitud lennukitele on firmal plaanisosta ka Boeing 757-200 tüüpi lennuk, mis mahutab 235 reisijat ning võimaldab lennata 6000 kilomeetrit, ilma vahemaandumisteta. 2009 aastaks on firmal plaanis opereerida 26 lennumasinaga, millest osad on ostetud ning osad renditud.

Tuleval aastal laiendab firmaoma tegevust ka väljaõppe sektoris. Nimelt investeerib flyLAL 7 miljonit litti tütarfirma flyLAL Training UAB käima lükkamisele, mis on suunatud lennuteenindajate ja pilootide väljaõppeks. Seoses sellega on plaanis ehitada ka uus ja moderne õppekeskus. Uude keskusesse rajatakse ka lennustimulaatorid, mis võimaldab väljaõpet tõhustada, läbi viies erinevaid võimalikke ohustseene. Uue keskuse rajamiseks on plaanis kujutada 10 miljonit litti.

flyLAL Groupiga on tuleval aastal liitumas Lithuanian Airlinesiga, kellega koos plaanitakse oma tegevust laienda.Selle tulemusena loodetakse tulevalaastal teenindadaligi 780 000 klienti, mis oleks 30% suurem kuikäesoleva aasta reisijate arv regulaarlendudel.

flyLAL ettevõte kontrollib Lithuanian airlinesi, BPC Travel, flyLAL Technics jt. 30% ettevõttest kuulub flyLAL aktsionäridele, 45% elektroonika lahendusi pakkuvale firmale Fima ja 25% Sanitexile

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077