19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bussijuhid ei pruugi palgavõitu saada

Kuigi autoettevõtete liit ja transporditöötajate ametiühing jõudsid streigikompromissile, ei anna uus miinimumpalk ilmselt bussijuhtidele eriti palju töötasu juurde.

Bussijuhid saavutasid miinimumpalga tõusu 5400 kroonilt 7060 kroonile ning nende tunnitasu on uuest aastast 45 krooni, kirjutas Sakala.

Aktsiaseltsi Mulgi Reisid mõjutab palgakokkulepe juhataja Madis Lepa sõnul üsna kõvasti. Praegu mängivad firma palgasüsteemis tunnitasu kõrval suurt rolli lisatasud hea töö eest.

"Edaspidi kaob võimalus maksta juhile väiksemat tasu seisutundide eest," kõneles Lepp. "Seega ei ole juhil kahjuks enam vahet, kas ta keerab rooli või on ootel. Paratamatu on aga see, et kõik tahavad kella kaheksaks tööle ja kooli ning uuesti on juhtidel täismahus tegevust pärast lõunat. Vahepealsel ooteajal on võimalik tööd pakkuda umbes 60 protsendile juhtidest."

Palgalepe sunnib tõstma juhtide miinimumtunnitasu umbes 40 protsenti. Et Mulgi Reisidel pole algava aasta algul veel võimalik selle võrra palka tõsta, peab ta üle vaatama lisatasude süsteemi.

Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson kommenteeris teemat, öeldes, et mulgi meeste palgatõus on juriidiliselt siduvate lepingutega tagatud. "Kui tööandja väljendab plaane, et jätab palgatõusu ära, on ametiühing ilmselt topeltjäik kogu summa väljanõudmisel. Kaalumisele tuleb ka varasema lepingu pikaajalisest mittetäitmisest tulenevate viivistasude väljanõudmine," ütles ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077