17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff müüb Pakterminali

Maailma suurim keemiatoodete ladustaja Royal Vopak NV teatas, et ostab ülejäänud 50% Pakterminalist, et tagada kaubavahetus Venemaaga.

Aripaev.ee andmetel maksavad hollandlased Endel Sifi juhitava Pakterminali 50protsendilise osaluse eest 60 mln eurot (ligi 940 mln kr).

Vopak ostab osaluse Eesti partnerilt TransKullolt. Tehing toimub veel enne selle aasta lõppu, vahendas Bloomberg ettevõtte teadet.

AS Pakterminal on veel Eesti-Hollandi ühisettevõte, mis tegeleb nafta ja vedelate naftasaaduste laadimise ja ladustamise teenuste osutamisega. Pakterminali omanikud on pikaajalise Vene transiidiäri kogemustega Eesti investeerimisfirma TransKullo (50%) ja Hollandi kontsern Royal Vopak (50%).

Paar kuud tagasi kuulus Sifile ja Kanajevile kummalegi 25% Transkullost. Teised omanikud on Igor Lepetuhhin (20%), Aleksander Denisoff (16,67%) ja Vladimir Ossavoljuk (13,33%).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077