17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi reisijate arv kasvas novembris 21,2%

Novembrikuul reisis Estonian Airiga ühtekokku 58286, sh regulaarlendudel 52826 reisijat. Regulaarlendude reisijate arv suurenes novembris 19,2% ning tellimuslendudel 44,6%.

Võrreldes eelmise aasta novembriga kasvas reisijate koguarv 21,2%.

Novembris toimus 1049 lendu, mis on 323 võrra ehk 31% enam kui möödunud aasta novembris. Estonian Airi ja Estonian Air Regionali novembrikuu lendude toimumise regulaarsus oli 99,6 % ja 97,7%, 15 minuti punktuaalsus oli vastavalt 81,9% ja 95,3%, teatas ettevõte.

Alates aasta algusest oli Estonian Airi lendude regulaarsus 99,7%, mis on 1,1% protsendipunkti võrra kõrgem võrreldes AEA (Association of European Airlines) liikmete keskmisega. 15 minuti punktuaalsus oli 80,2%, mis on 1,1 protsendipunkti võrra kõrgem AEA liikmete keskmisest.

„Teeme oma meeskonnaga palju tööd selle nimel, et pakkuda inimestele võimalikult rohkem mugavaid lennuühendusi. Novembrikuu reisijate arvu kasvule avaldasid positiivset mõju uute liinide avamine, madalama hinnaklassiga piletite suurem pakkumine ning Eesti turule suunatud müügi- ja turundustegevus,“ selgitab eelmise kuu tulemusi Andrus Aljas, Estonian Airi juhatuse esimehe kt.

Möödunud kuul olid reisijate hulgas enim nõutud sihtkohad Oslo, Kiiev, Milano ja Moskva, kus võrreldes eelmise aasta novembrikuuga kasvas reisijate arv vastavalt 19%, 22%, 48% ja 10%. Tallinn-Helsingi lennuliini novembrikuu reisijate arv oli 40% oodatust kõrgem.

Eesti rahvuslik lennukompanii Estonian Air teenindas 2006. aastal ühtekokku 689800 reisijat.

Estonian Airi omanikud on Eesti riik, SAS Group ja investeerimispank Cresco.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077