11. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama reisijanumbrid eelmise aastaga võrreldes languses

Tallinna Sadama andmetelon reisijatenumbrid eelmise aasta sama ajaga võrreldes kahanenud, vaid Tallink ja SuperSeaCat on oma reisijatenumbreidvähesel määral suurendada suutnud.

Eelmise aasta novembris läbis Tallinna sadamat 472 523 reisijat, sel aastal on see number üle kümne tuhande võrra väiksem, jäädes 461 773 inimese juurde. Kui protsentuaalselt vedas 2006. aastal Tallink 55% reisijatest, Viking Line 20% ja Eckerö Line 15%, siis sellel aastal teenindasTallink49% ja teised vastavalt samas järjekorras 16% ja 13% reisijatest. Muutuse võis kaasa tuua kaaasta jooksul toimunud SuperSeaCati 5%-line reisijate tõus.

Kui juulis 2007 läbis Tallinna sadamat 873 622 inimest, siis juba järgmisest kuust sarnaselt ka eelmisele aastale hakkasid reisijanumbrid igakuist langustrendi näitama. Augustis suundus läbi Tallinna sadama välisriikidesse 765 194 inimest ning septembris juba 228 686 inimese võrra vähem.

Oktoobris võrreldes septembriga reisijanumbrite langus aeglustus veidi ning Tallinna sadamat läbis oktoobris 494 367 inimest, mis oli 42 141 reisija võrra vähem kui eelmisel kuul.

Novembrinumbrid näitasid, et reisijaid oli veelgi vähenenud. Nüüd läbis Tallinna sadamat 461 773 inimest, mis oli üle 32 tuhande reisija vähem kui eelmisel kuul.

Eelmise aasta sama ajaga vähenes reisijate arv eelkõige Eckerö Line'i, Viking Line'i ja Nordic Jetline'i reisidel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077