11. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riiklik lepitaja: ärge laske käest praegust võimalust!

Silmnähtavalt õnnelik riiklik lepitaja Henn Pärn ütles täna, et kaheaastase töörahu kinnitamata jätmise korral lastaks käest võimalus transporditurgu korrastada.

Pärn ütles, et autoettevõtjate ning ametühingute töötüli kujunes nii keeruliseks, et ta ei saanud sellest isegi poole aastaga selget ülevaadet. „See oli nii keeruline ja üksikasjalik, et ma ei saanud seda poole aastaga selgeks,“ kommenteeris Pärn Autoettevõtjate liidu ja Transpordi ametühingu vahel sõlmitud töökokkulepet, millesse kaasati nii valitsus kui riigikogu.

Küsimus kerkis, kui üks ajakirjanik palus selgitada, milles Autoettevõtjate liit ja Transpordi ametühing lõppude lõpuks kokku leppisid. Varasematel kuudel on räägitud peamiselt töötülist kui sellisest, bussijuhtide palganõudest ning laiaulatsuliku streigi oletatavatest mõjudest.

„Kui panete tähele, siis riiklik lepitaja pidi looma eeldused lepingu täitmiseks, kaasama selleks valitsust ja riigikogu,“ märkis Pärn. „Pidasime silmas mitte kaheaastast lepingut, vaid pikemat ajaperioodi, mille jooksul peaks transporditurg stabiliseeruma.“

„Tänan, et julgesite vastutuse võtta,“ ütles Pärn Villem Torile ja Peep Petersonile. „See on midagi palju olulisemat, suuremat ja kaugeleulatuvamat kui lihtsalt töökokkulepe.“

Pärn lisas, et kui homme töökokkulepet ei kinnitata, on nii autoettevõtjad kui ametühingud lasknud käest võimaluse transporditurgu korrastada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077