11. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bussijuhtide streik lükkub edasi

Täna keskpäeval selgus, etEesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu ning Autoettevõtete Liidu juhid leppisid töötingimustes kokku jakavandatud streiklükkub edasi.

Autoettevõtete liidu juht Villem Tori ja transpordi ametiühingu juht Peep Peterson kirjutasid täna alla töökokkuleppele, mille ettevõtjad ning ametühingud peavad homme kinnitama.

Riiklik lepitaja Henn Pärn taotles, et streigi edasilükkamist24 tunni võrra. Palgaläbirääkimised riikliku lepitaja juures on samas lõppenud.

Autoettevõtete liidu juhi ja ametühingujuhi kätt hoidis allkirjade andmiselmajandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Ametühingud nõudsid transporditöötajate miinimumpalkade tõstmist, muudatusi töö- ja puhkeaja arvestuses ning tööandjate ja ametühingute omavaheliste suhete täpsemat reguleerimist.

Äsja allkirjastatud kokkuleppe kohaselt tõuseb bussijuhtide ja teiste transpordisektori oskustööliste alampalk tuleval aastal 7060 kroonini, veoautojuhtide alampalk 6560 kroonini ja lihttöötajate alampalk 5470 kroonini. Praegune bussijuhtide alampalk on 5400 krooni kuus.

Transporditöötajate alampalgale lisandub tasu õhtuste ja öiste töötundide ning puhkepäevadel töötamise eest, aga ka lisatasu ületunnitöö eest ning konkreetse transpordiettevõtte motivatsioonisüsteemist tulenevad lisatasud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077