10. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedajaid ärritab raskeveokitekeeld

Reedeti pärastlõunal kehtima hakkav liikluspiirang, mis suunab veokid Tartu maanteelt kõrvalistele teedele, annab vedajatele põhjust sõnakateks protestideks, kaubasaatjad jäävad keelu suhtes rahulikuks.

Vähem kui kuu aega tagasi otsustas maanteeamet, et liiklusohutuse suurendamise eesmärgil keelatakse alates 14.detsembrist üle 12 m pikkuste sõidukite ja autorongide ja väljaarvatud busside liiklus Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel alates Jüri liiklussõlmest kuni Kärevere ristmikuni, reedestel päevadel ajavahemikul 13.00-st kuni 20.00-ni.

Teate peale reageeris ASi Alu Veok tegevjuht Aivo Härmaste veendumusega, et vedajad korraldavad selle vastu protesti. "Olen veendunud, et neid veoautosid jääb sinna Tartu maanteele seisma lihtsalt, kell üks lükatakse käik välja, sest sõita ei tohi," sõnas Härmaste, et siis on see piisav rodu, et liiklus toppama jääks.

Protestiaktsooni lükkas ümber aga Autoettevõtjate Liidu peasekretär Villem Tori, kelle sõnul pole tema liikmeskonnas olevatest ettevõtetest sellekohaseid teateid tulnud.

Nii mõnelgi ettevõttel jääb aga kaubasaatmine kõne all olevast piiranguajast välja. Nii selgitas ka ASi Salvest turundusdirektor Jaan Rainola kelle sõnul kuivõrd piirang algab kella ühest pärastlõunal, siis see nende tegevust ei mõjuta. "Reedeti on väljastus ainult Smartenile ja see toimub hommikul," selgitas Rainola, et nemad keelu suhtes protestima ei hakka.

Pikemalt loe Tartu maantee liikluspiirangust homsest Äripäeva transpordirubriigist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077