29. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mutli: Tallinna kesklinnas jääb parkimine Helsingist odavamaks

Eilsel Tallinna linnavolikogu istungil võeti vastu otsus tõsta 1. veebruarist parkimistariife, abilinnapea Jaanus Mutli sõnul jääb suuremas osas linnast parkimine siiski Helsingist odavamaks.

Vanalinnas tõusis 15 minuti parkimise eest hind 6 krooni võrra ehk endiselt 12 kroonilt 18 kroonini. Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ei ole nõus ajakirjanduse näitega, et pealinnas läheb parkimine uuest aastas kallimaks kui on seda naaberriigi pealinnas Helsingis.

"Me ei saa võrreldavanalinnaHelsinigi kesklinnaga, kuna teatavasti Soome Vabariigipealinnas Helsingis vanalinn puudub. Tallinna kesk- ja südalinnas jääb aga parkimine odavamaks kui on sedaHelsingis," sõnas Mutlining lisas, et Tallinna linna arengukava 2006-2014 järgiei saa tulevikus vanalinnas enam parkivaid sõidukeid olema. Arvestades vanalinna väärtust ja kuulumist UNESCO maailmapärandisse,tuleblaiendada jalakäijate alakogu vanalinnale. Parkimistariifi tõstmisega astutakse esimesi samme vanalinna autovabaks muutmiseks.

Arengukava järgi keelustatakse parkimine vanalinna tänavatele ja elanikele väljastatakse spetsiaalsed load,mis lubab sõita mööda teatud marsruuti pidi parkimiskohale. Kehtima jääb ka teenindussõidukite sissepääsuaeghommikuti kella6-10ni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077