28. november 2007
Jaga lugu:

F1 mootorid "külmutati"

Rahvusvaheline autoliit FIA külmutab vormel 1 sarjas mootorite arendustööd kümneks aastaks, varem oli plaan jätkata praeguste jõuallikatega viis aastat, kuid seda aega kahekordistati.

FIA tehnilise konsultandi Tony Purnelli sõnul vähenevad F1 tiimide kulud poole võrra, kirjutas SL Õhtuleht. Vormel 1 tiimid palusid kolmeaastast külmutusperioodi, kuid FIA uus plaan erilist vastuseisu siiski ei kohanud.

Purnelli sõnul oli kõige raskem koostada reeglid nii, et ei leiduks ühtki pragu, kust läbi pugeda, mootori arendus oli keelatud ka tänavu, kuid: "Mõne autotehase töörühm kulutas meeletu summa arendamaks pisiasju – veepumpa, summutit ja muid mootori ümber olevaid detaile, mida tohtis muuta, otsustasime, et ainus võimalus lõpetada raha tuulde pildumine on keelata kõikvõimalike mootoriga seotud detailide arendamine."

Mullu kulutas üks meeskond jõuallikatele keskmiselt 200 miljonit eurot aastas. "FIA otsus võib tunduda brutaalne, kuid nüüdsest ei pea ükski meeskond palgal mootori arendusosakonda ning miljonid jäävad alles," rääkis Purnell.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee