27. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühingu tüli Autoettevõtete Liiduga jätkub

Täna jätkusid Riikliku lepitaja vahendusel Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu ning Autoettevõtete Liidu vahelise üldtöökokkuleppe sõlmimisel tekkinud kollektiivse töötüli lepitusläbirääkimised.

Tõdeti, et erimeelsused on jätkuvalt säilinud töötajate põhipalga alammäärades, autojuhtide summeeritud tööaja arvestusperioodi pikkuses, nende tööpäeva osadeks jagamises ja osadeks jagatud tööpäeva lisatasu maksmises ning lukkseppade puhkuse kestvuse osas.

Täna lisandus möödarääkimine miinimumtunnitasu mõiste osas, mille tulemusena suurenes pakkumiste erinevus veelgi. Töövõtjate poolt lisandus soov sisse tuua täiendavad töötajate kategooriad.

Lepiti kokku, et osapooled esitavad 3. detsembriks riiklikule lepitajale eriarvamuste osas omapoolsed uued kompromissettepanekud.

Järgmine läbirääkimiste voor toimub 6.detsembril.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077