30. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Qatar tahab esimesena võtta kasutusele gaasilennukid

Qatar Airways plaanib esimese lennukompaniina võtta lennukikütusena kasutusele maagaasi, vahendas ITAR-TASS tänaseid kohalikke väljaandeid.

Lennufirma kommertsdirektori Ali ar-Ray teatel valmistuvad Qatar Gas, Royal Dutch Shell ja Qatar Airways koostöös asendama gaasiga praegu lennukeis kasutatavat vedelkütust. Shell ja Qatar Gas peavad praegu läbirääkimisi Rolls Royce'i ja General Electricuga maagaasil töötavate lennukimootorite väljatöötamiseks.

"Nii on meil kavas saada selle tehnoloogia esimesteks kasutajateks maailmas," ütles Ray. Tema sõnul on ettevõte juba kaua uurinud võimalusi alternatiivsete ökonoomsemate kütuste kasutuselevõtuks.

Qataril on Venemaa ja Iraani järel maailma suuruselt kolmandad gaasivarud ehk 15% kogu maailma varudest. Qatar Airways lennutas 2006-2007 finantsaasta jooksul 6,5 mln inimest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077