29. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAS loobub Dash 8 Q400 lennukitest

Pärast hiljuti toimunud sündmusi Dash 8 Q400 lennukitega otsustas SASi juhtkond täielikult loobuda seda tüüpi lennukite kasutamisest, teatas ettevõte.

"Q400 usaldusväärsus on märkimisväärselt langenud ja meie kliendid on seda tüüpi lennukitega lendamise suhtes järjest kahtlevamal seisukohal. Vastavalt juhatuse otsusele eemaldame kohe kõik Dash 8 Q400 lennukid oma lennupargist,“ ütles SASi president ja tegevjuht Mats Jansson.

2000. aasta jaanuaris hakkas SAS Dash 8 Q400 lennukeid oma liinidel kasutama esimese reisijateveoga tegeleva lennukompaniina. Lennukitega on sõitnud umbes 5% ettevõtte reisijatest.

Liinidelt maha võetud lennukid kavatseb SAS asendada uutega, mis ostetakse liisingufirma abiga.

Otsuse tõttu võib lähiajal osa SASi lende ära jääda. Kõik kliendid, keda muudatused puudutavad, võivad oma reisi ümber broneerida või saavad ärajäänud sõidu eest raha tagasi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077