11. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post tahab tõsta välismaale kirjutamise hinda

Tallinna halduskohus menetleb praegu Eesti Posti kaebust sideameti peadirektori Ando Rehemaa käskkirja tühistamiseks, millega ta ei lubanud välismaa kirja hinda tõsta.

Eesti Post taotles rahvusvahelise standardkirja hinna tõstmist tänavu suvel. Ehkki firma sideameti eitava käskkirja kohe ka vaidlustas, võib kohtuotsus tulla alles aastavahetuse kandis, sest tänane istung lükati novembrisse.

Eesti Post ei soovinud teemat kommenteerida, põhjendades seda poolelioleva kohtuvaidlusega. Möödunud aastal suurde kahjumisse jäänud firma jättis täpsustamata ka neile vajaliku hinnatõusu.

Sideameti käskkirjast ilmneb samas, et hinnatõus jäi kooskõlastamata, kunaEesti Post teenis mullu välismaalt toodavatelt ja sinna läkitatavatelt saadetistelt 19,6% kasumit. Kahe miljoni kroonise tööjõukulude kasvu juures saab Eesti Post tänavu välismaa saadetistest 15% kasumit.

Samas lubab seadus universaalsel postiteenuse osutajal tõsta teenuse hinda alles siis, kui tema kasum konkreetses teenusvaldkonnas langeb madalamale kui 7%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077