4. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisministeerium: Brüsseli-Tallinna lennud on nagu siselennud

Välisministeeriumi pressitalituse juht Estel Halliste ütles täna Eesti liitumist Schengeni viisa- ja õigusruumiga kommenteerides, et edaspidi on Brüsseli-Tallinna lennud nagu siselennud.

Halliste sõnul on Schengeni süsteemiga liitumise peamine pluss just see, et enam ei pea Euroopas reisides passikontrolli läbima. „Helsingisse või Brüsselisse lendamine on tulevikus nagu siselend. Piirid riikide vahel kaovad,“ ütles ta.

21. detsembrist Schengeni viisa- ja õigusruumiga liitudes saab Halliste sõnul läbi ühtse süsteemiga liitumise teine etapp. Esimene etapp oli see, kui Eesti liitus Euroopa Liiduga. Nüüd aga avatakse piirid täielikult.

See, et Eesti pääsemine „uude klubisse“ nii kaua aega võttis, ei olnud välisministeeriumi esindaja hinnangul siinne tegemata töö, vaid oli tingitud Euroopa Liidu bürokraatiast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077