2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

220 km/h kihutamine tõi viis päeva aresti

Laupäeval Tallinn-Narva maanteel kiirust ületanud, politsei peatumismärguannet eiranud ja seejärel 220 km/h kihutanud mootorratturit karistati viiepäevase arestiga.

Silver, kellel puudus mootorsõiduki juhtimisõigus, peeti kihutamise käigus kinni ja viidi arestimajja. Eile, 1. oktoobril karistas kohus noormeest viiepäevase arestiga. Enda sõnul eiras noormees peatumismärguannet, kuna hakkas kartma.

Laupäeva, 29. septembri õhtupoolikul kella 16:50 ajal märkasid Põhja prefektuuri politseinikud Tallinn-Narva maanteel kiirust ületanud mootorratturit. 140 km/h liikunud mootorrattale Kawasaki anti vilkurite ja helisignaaliga peatumismärguanne, kuid sõidukijuht, 25-aastane Silver lisas peatumise asemel hoopis kiirust.

Politsei asus mootorrattale järgi sõitma. Tallinna suunas liikunud Kawasaki kiirus kasvas 220 kilomeetrini tunnis ning kihutav rattur põhjustas mitu liiklusohtlikku olukorda. Mootorratta sundis peatuma alles politseisõidukitest moodustatud teesulg.

“Tundub, et need inimesed on liiga palju televiisorit vaadanud ja kujutavad ette, et on tabamatud. Meie praktika näitab siiski seda, et valdav enamus politsei eest ärasõitnud liiklusrikkujaid saadakse kätte või tuvastatakse hilisema politseitöö käigus ning rikkumise tagajärjed on sel puhul oluliselt karmimad,” ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve osakonna juhtivspetsialisti Villu Vane üllatanult. Teda hämmastab, etseadust rikkunud mootorsõidukijuhid otsustavad olukorda veelgi hullemaks teha ning asuvad kõiki teisi liiklejaid ohtu pannes politsei eest ära sõitma.

Peatumismärguande eiramise eest karistatakse rahatrahviga kuni 12 000 krooni või arestiga ning lisakaristusena juhtimisõiguse ära võtmisega kolmest kuust kuni aastani.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077