1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuulus vanglakunstnik läheb jälle türmi

Kuulus vanglakunstnik Nikolai Bleskov peab auto loata juhtimise jaarvukate maksmata trahvidepärast 14 päeva türmis istuma, otsustas Harju maakohus täna.

Harju maakohus arutas täna, mida teha oma elust 14 aastat türmis veetnud Nikolai Bleskoviga, kes juhtis juba ei tea mitmendat korda autot ilma loata ning liikluskindlustuse poliisita.

Viimase kolme aastaga onta samasisuliste tegude eest kogunud juba 50 000 krooni trahvi. Kõik need trahvidon maksmata.

Viimati jäi Bleskov politseile vahele tänavu 9. augustil Tallinnas Endla-Tulika ristmikul. Juhilube tal ette näidata polnud, kuna politsei oli need juba ammu ära võtnud.

Bleskov selgitas täna kohtule, etsõitis lihtsalt autoga ühest kohast teise jalisas, et raha jäi ta võlgupuuduvatöö tõttu.

Kohus tuvastas, et mehel on kandmata ka üks varasem arest. Politsei taotles, et Bleskov pandaks seekord trahvimise asemel kinni.

Möödunud aasta aprillis mõistis kohus Bleskovi süüdi altkäemaksu andmise katses jakuritegelikul teel saadud vara turustamises. Selle eest mõisteti mees pooleteiseks aastaks kinni. Kuna kaks kolmandikku karistusesttuli toona kanda tingimisi, määrati ka katseaeg kolmeks aastaks.

Altkäemaksu andmise katse seisnes selles, et Bleskov püüdis500 dollari eest osta Eesti kodakondsust. 2004. aastal andis ta väidetavaltkodakondus- ja migratsiooniametis töötavale naisele raha, et pääsedaseaduse tundmise ja eesti keele eksamist. Naine võltsis vajalikud eksamitunnistused. Kuna ta agategelikult ametnikuna ei töötanud, ei loetud raha altkäemaksuks.

Veel süüdistati Bleskovi 125 000 kroonise varastatud Volkswagen Passati omanikule tagasi müümises. Ärandatud masina eest küsis Bleskov 30 000 krooni.

Nikolai Bleskovi maalid

http://www.bleskoff.com/est/gallery.html

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077