18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti taevasse võivad tulla omad hävitajad

Eesti, Läti ja Leedu peavad nelja aasta pärast jõudma selgusele, kes ja kuidas hakkab Balti riikide õhuruumi kaitsma pärast 2018. aastat. Üks võimalus on ka osta oma hävituslennukid.

Praegu pole ühelgi Balti riigil oma hävituslennukeid, mistõttu Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi kaitsevad neli Leedus baseeruvat NATO erinevate liikmesriikide hävitajat, mis iga kolme kuu tagant vahetuvad. Praegu on Leedus Rumeenia hävitajad MiG-21, kirjutas Postimees.

"Oleme Läti ja Leedu kaitseväe juhatajaga seda arutanud ja meil on täiesti ühene arusaam, et Balti riikide õhuturbeküsimus tuleb lahendada ühise lennuüksusega," ütles Eesti kaitseväe juhataja kindralmajor Ants Laaneots. Tema sõnul on juttu olnud ühe eskadrilli ehk 10–12 hävitaja hankimisest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077