26. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreeka kuulutas riigis välja hädaolukorra

Kreeka peaminister Costas Karamanlis kuulutas laupäeval riigis välja hädaolukorra. Viimase paarikümne aasta rängimates metsatulekahjudes on hukkunud juba üle 50 inimese ning mitmed külad on jätkuvalt tule piiramisrõngas. Vähemalt seitse hukkunuist on lapsed.

Laupäeva pärastlõunaks oli tuli jõudnud pealinna Ateena eeslinnadesse ning tuhapilved varjutasid Akropolist. Pühapäeval ohustas tuli iidset Olümpiat, olümpiamängude sünnikohta.

Suurimad tulekahjud lõõmavad riigi lõunaosas, tulekoldeid on viimastel päevadel olnud üle 220 ning uusi tuleb tuleb pidevalt juurde. See ei saa ametivõimude hinnangul olla juhuslik ega tingitud üksnes suurest kuumusest ning tugevast tuulest. Kahtlustatakse tahtlikku süütamist ning vähemalt üks inimene on selle kahtlusega ka vahistatud.

Laupäeval leitud hukkunute seas oli ema nelja lapsega. Koos kohalikega on turismihooaja kõrgpunktis ohus turistid - tulle on jäänud kaks prantslast.

Kreeka valitsus palus appi teisi Euroopa Liidu riike, kuna tule tõrjumine käib Kreekale üksi üle jõu. Kustutus- ja päästetöödel osales agentuuri Reuters andmeil nädalavahetusel üle 9000 tuletõrjuja ja 500 sõduri, 1800 tuletõrjeautot ning helikopterid ja lennukid. Abikutsele vastas vähemalt 11 riiki.

Kreeka valitsus peatas valimiskampaania 16. septembrile kavandatud parlamendivalimiste eel ning lipud olid valitsushoonetel leina märgiks pooles mastis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077