22. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA ja Hiina lõhuvad Vene transiidimonopoli

Eelmisel nädalal astusid nii USA kui ka Hiina sammu, mille eesmärk on vähendada Venemaa monopoli Kesk-Aasia gaasi ja nafta transiidiäris.

USA välisministeerium teatas, et eraldab 1,7 miljonit dollarit tasuvusuuringuks, mis peab kindlaks tegema Türkmenistani ja Aserbaidžaani gaasijuhtme ning Kasahstanist Kaspia mere kaudu naftajuhtme ehitamise võimalikkuse. Too naftajuhe tahetakse ühendada Bakuu–Tbilisi–Ceyhani torustikuga.

Samal ajal jõudsid Kasahhi ja Hiina president kokkuleppele, et need kaks riiki rajavad ühiselt nii nafta- kui gaasijuhtme. Esimene hakkab toimetama Hiinasse Kaspia naftat ning teine Türkmenistani gaasi läbi Kasahstani, kirjutab Moscow News.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077