7. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mutli kutsub raudteelasi tööle Tallinna ühistransporti

Eesti Raudteest koondatavatele inimestele võib leevendust pakkuda tööjõuvajadus Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondises ning Tallinna Autobussikoondises, teatas linna pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on tööjõunappus Tallinna ühistranspordiettevõtetes üks teravamaid probleeme. "Usun, et nii mõnedki inimesed, kes Eesti Raudteest koondatakse, leiavad linna ühistranspordiettevõtetes endale stabiilse ja sobiva ameti, kus koondamist pole karta," ütles Mutli.

Eesti Raudtee juhatuse otsuse kohaselt koondatakse ettevõttes sel aastal 200 töökohta.

Mutli sõnul oleks töö kaotanud inimestele heaks võimaluseks osaleda ka 3. septembril algavatel Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise trollijuhtide kursusel. "Kolm kuud kestva õppeperioodi jooksul makstakse soovijatele ka stipendiumi 5000 krooni kuus," tõdes Mutli. "Kursustele osalemiseks pole vaja muud kui B-kategooria mootorsõiduki juhilube, juhistaaži vähemalt kaks aastat ja riigikeele oskust algtasemel."

Tallinna Autobussikoondise juhatuse esimehe Hugo Linholmi sõnul oleks ettevõttel koheselt pakkuda tööd 10 remonditöökoja inimesele. "Pöördusime ka vastavasisulise teatega Eesti Raudtee poole. Kuna bussijuhtide kursusi algtasemele ei korraldata, siis arvatavasti selles osas me Eesti Raudteest tööjõudu juurde ei leia," märkis Linholm.

"Tänasel päeval teenivad trollijuhid näiteks kuus keskmiselt 11 200 krooni ja fakt on ka see, et neis ettevõtetes tõstetakse palku regulaarselt igal aastal, seega mõtlemisainet on tööotsijatele kindlasti," nentis Mutli.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077