27. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudteelased plaanivad suve lõppu protestiaktsiooni

Raudteelaste ametiühing ei suuda lihtsalt vaadata, kuidas valitsus ja tööandja nõutult pead vangutavad ja midagi ette ei võta, nõudes mõlemalt konkreetseid vastuseid, milline tulevik on raudteel Eestis.

"Nähes, et poliitika ja majandus käivad koos, on vale ütelda, et poliitilised otsused ei mõjuta majandust. Kolm kuud on möödas ajast, kui Venemaa piiras raudtee transiiti Eestisse ning sellest ajast ei tea töölised, mis neid ees ootab - see ei ole normaalne. See näitab suhtumist töötajasse. Valitsus ja tööandja on olemas, kui töötaja teenib neile raha ning, kui tekib probleem, pole lahendajaid. Kõik loodavad, et aeg toob selgitust ja veeretavad vastutust üksteise peale," ütles raudteelaste ametiühingu esimees Oleg Tšubarov.

Raudteelaste ametiühingu teatas, et 26. juulil otsustas ühingu juhatus vastu võtta konkreetseid otsuseid seoses transiidi probleemidega ja sellest tuleneva koondamisega.

Otsustati pöörduda Eesti Raudtee juhtkonna ja nõukogu poole, et saada vastuseid raudtee arenguplaanidest ja töötehnoloogia muutusest ning teavet selle kohta, milliseid muudatusi toovad need koondamises.

Lisaks otsustati veel kord pöörduda valitsuse poole, et küsida, millised on valitsuse sammud ja positsioonid Venemaa suhtes, ning korraldada ümarlaud, kus osaleksid osapooled, keda puudutab raudtee transiit. Sinna kuuluksid poliitikud, raudteede esindajad, ministeeriumi esindajad ärimehed ja ametiühingud.

Vastavalt saadud informatsioonile ja tulemustele kavatseb ühing valmistuda protestiaktsioonide läbiviimiseks. Aktsioonide täpne kuupäev ja kellaaeg ei ole veel kindel, kuid need peaksid toimuma kas augusti lõpus või septemberi alguses.

Raudteelaste ametiühing on avatud selleks, et probleeme arutada ja leida ka lahendusi. Ametiühing on mures töötajate tuleviku ja Eesti majanduse pärast tervikuna. Ametiühing loodab, et Eesti raudtee tulevik paraneb ning töötajad saaksid rahulikult edasi töötada ja elada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077