27. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL ei luba lennufirmadel enam tõrjuda vanureid ja invaliide

Piiratud liikumisvõimega inimestel peab olema samasugune ligipääs lennureisidele nagu kõigil teistel reisijatel, seda näevad ette täna Euroopa Liidus jõustunud uued reeglid.

ELi diskrimineerimisvastased seadused keelavad nüüdsest lennufirmadel ja reisikorraldajatel tagasi tõrjuda kliente, viidates nende piiratud liikumisvõimele, välja arvatud juhtudel, kui see on piisavalt õigustatud ohutuse tagamise eesmärgil, vahendas postimees.eeEUobserverit.

Enamgi veel, järgmisest suvest on puuetega inimestel ja vanuritel õigus saada reisimisel ka tasuta abi kõigis Euroopa lennujaamades ja ELi riikides õhku tõusvatel lennukitel.

Lennujaamadele ja lennukompaniidele esitatakse sellega seoses rida nõudmisi, mida nad peavad oma kulul täitma hakkama – muu hulgas tuleb luua näiteks puudega reisijatele vajalik infrastruktuur, samuti võimalus reisida ratastoolide ja pimedate juhtkoertega.

ELi liikmesriigid peavad omalt poolt looma kontrollorganid, kes uute nõuete täitmist jälgima hakkavad ja reisijate kaebusi uurivad. Karistuste määramine eeskirjade rikkujatele jäetakse samuti liikmesmaade hooleks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077