24. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

400 turisti jõudis Saaremaale päästepaatides

Eile hommikul ei saanud tugeva tuule tõttu Saaremaa süvasadamas randuda kruiisilaev Marco Polo, mille pardalt toodi päästepaatides maale veidi üle 400 turisti.

"Tuul oli tugev ja laevakapten ei tahtnud liigset riski võtta," rääkis kaptenil abiks olnud vanemloots Paul Mardi Meie Maale sellest, miks kapten otsustas laevaga kai äärde mitte sõita.

Saaremaa aga ühelgi huvilisel tugeva tuule tõttu nägemata ei jäänud, sest Tallinna Sadama turundusjuhi Tiina Liitmäe kinnitusel viidi kõik ringreisi tellinud turistid maale päästepaatides. "Võib-olla mõni, kes tahtis linnaga omal käel tutvuda, jättis halva ilma tõttu maale tulemata, aga need, kes Saaremaa ringreisi ette olid tellinud, tulid küll kõik laevalt maha," rääkis Liitmäe.

Lõuna-Aafrikast Baltikumi ja Skandinaaviaga tutvuma tulnud härrasmees D´Arcey rääkis, et teda suur lainetus ja päästepaadiga kaldale toomine ära ei hirmutanud. "Püksid said natuke märjaks, aga muud hullu pole," ütles mees naerdes.

Kruiisituristidele Saaremaa ringreise korraldava firma Arensburgi reisid juht Margus Mölder ütles, et reisikorraldajate jaoks tekitas kapteni otsus veidi ärevust, kuid see läks üle niipea, kui selgus, et reisijad saavad ikkagi korralikult maale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077