27. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee ei kavanda massilisi koondamisi

Eesti Raudtee ei kinnita eile Eesti Raudteelaste Ametiühingu pressikonverentsil välja öeldud väidet nagu tabaks ettevõttes töötavaid inimesi kahe kuu pärast majandusraskused ja massiline koondamislaine.

Eesti Raudtee on võtnud tarvitusele vajalikud kokkuhoiumeetmed, et praeguse kaubaveo mahu juures edaspidi majanduslikult hakkama saada. Eesti Raudteel on alust arvata, et mais järsult langenud kaubaveomahud hakkavad suve teises pooles ja sügisel taas tõusma. Seega on täna mõttetu spekuleerida kaubaveo võimalikust edasisest vähenemisest ning sellega seotud täiendavast kulude kokkuhoiust.

Praeguste mahtude juures ei ole põhjust rääkida Eesti Raudteel massilistest koondamistest. Mais aset leidnud töömahtude vähenemine, mis stabiliseerus ca 20 rongi juures ööpäevas, võib mõjutada sellel aastal otseselt kuni sadat töökohta, milledest paljud on tegelikkuses täitmata ja teised töötajad tegid varem selle töö ületunde tehes ära.

Seni ühtegi konkreetset otsust mõne töökoha koondamise kohta seosest kaubamahtude hiljutise vähenemisega pole tehtud ning seetõttu ei saa nimetada numbrit mitut inimest võib tööst ilma jääda. Võimalikud koondamised tõusevad päevakorda juhul, kui eeldatav paranemine kaubaveomahtudes jääb toimumata.

Eesti Raudteel töötas 1. aprilli seisuga 2370 töötajat, 23. juuni seisuga töötab ettevõttes 2371 inimest.

26.juuni seisuga on Eesti Raudtee ööpäevas vastu võtnud keskmiselt 20,6 rongi. Möödunud aasta samal perioodil saabus ööpäevas keskmiselt Eestisse 30,7 rongi. Enim on vähenenud rongide vastuvõtmine Narva suunalt. Täna on piiril oodata 18 rongi vastuvõtmist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077