13. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa hakkab "usaldusväärse info" alusel tsiviillennukeid alla tulistama

Vene valitsus kinnitas eile määruse, mis täpsustab terrorismivastaste meetmete rakendamist, mille hulgas on terroristide kaaperdatud lennuki või laeva hävitamine ilma hoiatusteta.

Lennukompaniid kardavad, et allatulistamishirmus piloodid ei anna edasipidi infot rünnakute kohta, vahendas Kommersant.

Lennuk tulistatakse alla juhul kui on usaldusväärset infot selle kohta, et reislennukit plaanitakse kasutada terroriakti toimepanemiseks. Näiteks juhul kui kaaperdajad suunavad lennuki mõne inimestega asustatud hoone suunas või tekib oht, et kokkupõrkele mõne ehitisega järgneb suurem ökoloogiline katastroof. Info usaldusväärsust hindavad kehtestatud korra järgi ametiisikud.

Riigiduuma julgeolekukomitee esimehe Vladimir Vassiljevi sõnul näeb nii seaduses kui selle alusel vastuvõetud määruses vastutuse vertikaali otsuste vastuvõtmisel. See omakorda võimaldab tema hinnangul enne lennuki hävitamist tõsiselt kontrollida saabuvat infot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077