22. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti autojuhid otsivad võimalusi Venemaa vältimiseks

Läinud nädalal külastas Gruusiat Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni (ERAA) delegatsioon, mille moodustasid assotsiatsiooni president Einar Vallbaum, peasekretär Toivo Kuldkepp, juriidilise osakonna juhataja Viktoria Mets ja TIR-osakonna juhataja Lauri Lusti.

Einar Vallbaum, kellele kuulub ka autovedude ettevõte Lajos Kundas, ütles, et sõidu eesmärk oli uurida autotranspordi võimalusi meie ja Gruusia ning selle naaberriikide vahel, kirjutas Virumaa Teataja.

"Näiteks on meil eesmärk luua teine tee Kasahstani, et vältida Venemaad," ütles Vallbaum, kelle sõnul on mujalgi probleeme suure naabri Venemaaga.

Samas on lõunariikidel huvi tulla Skandinaaviasse. Vallbaum lausus, et Gruusia välisvedudest teevad 60% türklased, riigi sees kasutatakse vedudel enamasti vanu nõukogudeaegseid autosid, lääne masinaid on üsna vähe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077