11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ryanair kuulutas Euroopa lennukompaniidele hinnasõja

Iiri odavlennufirma Ryanair teatas kolmapäeval, et alustab hinnasõda teiste Euroopa lennukompaniide vastu, pakkudes klientidele 10 miljonit piletit põhimõtteliselt tasuta.

Viis nädalat kestev kampaania sai alguse pärast neljapäevast sektori aktsiate hinnalangust. Oma tõuke andis ka peamise konkurendi easyJeti reisijate arvu vähenemine kõrgemate maksude, tõusvate intressimäärade ja keskkonnamurede tõttu, kirjutas Reuters.

"Usun, et see paneb hindadele veelgi suurema surve, surve all on ka Ryanairi kasum ja ka teiste kasumid mitte ainult Ühendkuningriigis, vaid kõikjal Euroopas," ütles Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary. "Alustame Euroopas hinnasõjaga," lisas ta.

Tavaliselt pakub Ryanair üliodavaid pileteid vaid vähestele kohtadele, kuid kolmapäeval alanud kampaania käigus läheb soodusmüüki pea pool piletitest, millega plaanitakse juba niigi raskustes lennukompaniidele hoop anda.

Ryanairi 10 miljonit piletit Euroopa liinidel pandi müüki 10 (230), 15 (345) ja 20 naelaga (460 krooniga). Hinnas sisaldub juba reisijamaks.

"See on põhimõtteliselt tasuta," ütles O'Leary. "Maksta tuleb vaid Gordon Browni (Briti rahandusministri - toim) maksude eest," lisas ta, viidates veebruaris kehtestatud uuele maksule.

Ühtlasi teatas Ryanair, et kui reisijad leiavad konkurentidelt sama liini kohta odavama hinna, maksab ettevõte vahe kliendile kahekordselt kinni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077