10. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pinged Eesti ja Venemaa vahel annavad Kunda sadamale tööd

Pingestunud Eesti-Vene suhted mõjutavad pärssivalt ka Lääne-Viru ärimeestele, kuid näiteks Kunda sadam lõikab sellest kasu ja on tööga lausa üle koormatud.

Raudteetransiidi pidurdamise olukorras on Vene ärimehed hakanud enam kasutama laevatransporti. Nii näeb Kunda sadamas iga päev suuri laevu, mis Venemaalt ümarpuitu toovad, et siinseid saetööstusi toormaterjaliga varustada, kirjutas Virumaa Teataja.

"Kui maad mööda ei pääse, tullakse meritsi," ütles Kunda sadama direktor Aleksander Nikolajev, kelle sõnul on tööd liigagi palju. "Aga see on hea," lisas ta kohe.

"Vene müüjad on huvitatud, et oma kaubast lahti saada, ja meie oleme valmis nende kaupa vastu võtma. Iga päev on sadamas Venemaa palgilaev, kõigest hoolimata pole äri võimalik välja suretada," rääkis Nikolajev.

Ka mitu siinset metsaettevõtjat, kes Leningradi oblastis metsa langetavad, tõdesid, et nende ärile pingestunud suhted ei mõju.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077