18. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätlaste juhtiv kütusefirma sihib Eesti transiidiäri

Kütusefirmale Dinaz kuuluv Baltic Oil Terminal hakkab järgmisel aastal Daugava jõe suudmesse rajama kümne miljoni tonnise aastavõimsusega Eestiga konkureerivat naftaterminali, mille aastavõimsus on kümme miljonit tonni.

“Narva-Ivangorodi raudteeülesõidu koormatuse tõttu saadavad venelased aastas Valka kaudu Eestisse 8,5 miljonit tonni naftaprodukte,” selgitas Dinaze juht Nikolai Jermolajev Ärilehele. “Kui need mahud jääksid Lätisse, saaks riigieelarve sissetulekut ligi 300 000 dollarit päevas.”

Kolme aasta pärast avatavasse terminali rajatakse 18 mahutit nafta, bensiini, masuudi, bituumeni, keemiatoodete töötlemiseks. Rohkem kui kolmandiku terminali 162 miljoni dollarisest maksumusest kavatseb Dinaz katta omafinantseeringuga, ülejäänuks kasutab aga sündikaatlaenu.

Euroopa riikidesse müüdavad naftatooted pärinevad Venemaalt ja Valgevenest. Terminal rajatakse Daugava jõe sadamasse – Daugavgriva lähedal kasutuseta seisvale endisele Nõukogude sõjaväobjektile.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077