18. aprill 2007
Jaga lugu:

Lätlaste juhtiv kütusefirma sihib Eesti transiidiäri

Kütusefirmale Dinaz kuuluv Baltic Oil Terminal hakkab järgmisel aastal Daugava jõe suudmesse rajama kümne miljoni tonnise aastavõimsusega Eestiga konkureerivat naftaterminali, mille aastavõimsus on kümme miljonit tonni.

“Narva-Ivangorodi raudteeülesõidu koormatuse tõttu saadavad venelased aastas Valka kaudu Eestisse 8,5 miljonit tonni naftaprodukte,” selgitas Dinaze juht Nikolai Jermolajev Ärilehele. “Kui need mahud jääksid Lätisse, saaks riigieelarve sissetulekut ligi 300 000 dollarit päevas.”

Kolme aasta pärast avatavasse terminali rajatakse 18 mahutit nafta, bensiini, masuudi, bituumeni, keemiatoodete töötlemiseks. Rohkem kui kolmandiku terminali 162 miljoni dollarisest maksumusest kavatseb Dinaz katta omafinantseeringuga, ülejäänuks kasutab aga sündikaatlaenu.

Euroopa riikidesse müüdavad naftatooted pärinevad Venemaalt ja Valgevenest. Terminal rajatakse Daugava jõe sadamasse – Daugavgriva lähedal kasutuseta seisvale endisele Nõukogude sõjaväobjektile.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee