2. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kia cee’de tootev Slovakkia tehas püstitab tootmisrekordeid

Aasta alguses Kia uudismudeli cee’d tootmisega alustanud uus Zilina tehas Slovakkias on saavutamas täisvõimsust oodatust varem. Alates jaanuarist on valminud üle 24 000 Kia cee’di, märtsikuu rekord oli 617 cee’di päevas, teats firma.

”Nõudlus Kia cee’di järele on suur,” ütles Kia Auto Balti regiooni turundusjuht Kristel Kõrgmaa. ”Õnneks on oodata sõiduki ootejärjekordade lühenemist, kuna eelmise aasta detsembris käivitatud Zilina tehas on osutunud oodatust efektiivsemaks. Kia esialgne eesmärk toota esimeses kvartalis 5000 ja alates maikuust 10 000 cee’di kuus on juba ületatud, teine tootmisvahetus käivitati plaanitust 45 päeva varem.”

“Teise vahetuse eesmärk on toota 60 cee’di tunnis,” lisas Kristel Kõrgmaa. ”Märtsi toodang ületas plaanitud 10 000 künnise 2000 auto võrra, maikuus on reaalne toimetada ostjateni ca 14 000 Kia cee’di. Samas tagatakse tänu kõrgtasemel tehnoloogiale sõidukite väga hea kvaliteet, pidades silmas et Kia on otsustanud anda cee’dile kokku 7aastase või kuni 150 000 km läbisõidu garantii.”

3000 tuhande töötajaga üle 1 miljardi euro maksnud keskkonnasäästliku Zilina tehase rajamisega loodi regioonis ligi 10 000 töökohta, täisvõimsusel hakkab tehas tootma 300 000 ehk 100 autot töötaja kohta aastas.

Aasta lõpuks on võimalik lisaks luukpärale valida veel kahe ceedi keretüübi vahel, viieukselise Sporty Wagoni tootmine algab augustis, kolme uksega Sporty Hatch’i hakatakse tegema detsembris.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077