21. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SASi tabas streik

Taani SASi kabiinimeeskonnad alustasid streiki. Kõik SASi lennud Kopenhaageni Kastrupi lennujaamalt on täna ära jäetud.

"Väike töötajate tuumik on reegleid rikkunud ja alustanud streiki ning takistavad samal ajal ülejäänud personali töötamast. See on reeglitevastane ja niisuguse tegevuse eest võib saada trahvi," ütles Taani SASi pressiesindaja Jens Langergaard Kopenhaageni uudisteagentuurile Nyhetsbyrån Direkt.

"Loodame, et need töötajad asuvad peagi uuesti tööle," ütles Jens Langergaard.

Läbirääkimised SASi ja lennumeeskondade ametiühingu CAU vahel, mis ühendab 1600 Taani SASi töötajat, kukkusid läbi teisipäeva õhtul. Eile hilisõhtul läksid SASi ja kabiinimeeskondade esindajad palga ja töötingimuste osas kokkuleppeni jõudmata laiali, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Vahemees Kasper Linkis on palunud osapooled taas läbirääkimistele neljapäeval kell viis.

Kabiinimeeskondade ametiühing CAU oli küll streigist ette teatanud. See oli plaanitud 20. märtsiks, kuid vahemehe abil lükati streik kaks nädalat edasi. Ometi alustati tööseisakuga juba nüüd.

Taani 1600 kabiinimeeskonna liikme ametiühingu juht Verner Lundtoft Jensen ütles: "Olen teel sinna, et olukorda veidi rahustada. Läbirääkimised jätkuvad neljapäeval kell viis ja seni ei ole kuhugi edasi jõutud."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077