27. veebruar 2007
Jaga lugu:

Ahvenamaa valitsus tellis BLRT-lt reisipraami

Eelmisel nädalal sõlmisid BLRT Grupp ja Ahvenamaa valitsus lepingu kahepõhjalise jääklassi kuuluva reisipraami ehitamiseks, millest saab esimene Eestis ehitatud reisijate ja transpordivahendite veoks mõeldud praam.

Uue praami pikkus on 65 meetrit ning see mahutab 64 autot ja 250 reisijat, teatas BLRT.

Ahvenamaa on rohkem kui 6500 saarest koosnev saarestik Läänemere põhjaosas, mis moodustab 26 500 elanikuga autonoomse Ahvenamaa maakonna. Saartevahelist ühendust peavad kümmekond reisipraami. Neist uusim valmis ligi kümme aastat tagasi Soome Naantali laevatehases.

Ahvenamaa on oma soodsa asukoha tõttu kujunenud Läänemere laevanduskeskuseks. Seal asuvad selliste laevafirmade keskused nagu Viking Line, Eckerö Line ja Birka Line. Tallinnast saab Mariehamni Tallinki laevadega alates 2003. aastast. Ahvenamaad käivad avastamas paljud eesti turistid ja harrastuskalamehed.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee