30. jaanuar 2007
Jaga lugu:

Purjus juhid piiril pinnuks silmis

Veokijuhid eiravad sageli töö- ja puhkeajaseadust ning sõidavad üleväsinuna, ka on suurimateks probleemideks sõidukite halb tehniline seisukord ja juhtide liialdamine alkoholiga.

Julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse vanemkomissari Tõnis Sulu hinnangul on veokite kontrollimisel silma hakanud sõidukite halb tehniline seisukord ning töö- ja puhkeaja seaduse eiramine, kirjutab Äripäev.

Julgestuspolitsei koostöös teiste ametkondadega on Eesti piiril sõidukeid ka tagasi suunanud, kuna nende tehniline seisund ei luba Eestis liigelda. "Veokijuhtidel lasub suurema ohu allikana liikluses ka kõrgendatud vastutus," lisas vanemkomissar.

Anobion Hulgimüügi OÜ logistikajuht Anton Sarv kinnitab, et nende ettevõtteni info sellistest rikkumistest reeglina ei jõua. "Korra on meie kaubad ära käinud kraaviski, aga põhjust ikka ei tea," ütleb ta.

Haljas ASi turundusjuht Aare Piiki sõnul on ettevõttel olnud pika tegevusaastate jooksul mitmeid vahejuhtumeid ja naljakaid olukordi. "Joobes juhid oli aastatetagune probleem," märgib ta. "Kuna Haljas AS ostab veoteenust sisse, ei saa me valida selleks tööks sobivaid juhte, kes viiks meie kauba korrektselt kliendile. Saame ainult kaupluste kaebuste peale reageerida."

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee