30. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Purjus juhid piiril pinnuks silmis

Veokijuhid eiravad sageli töö- ja puhkeajaseadust ning sõidavad üleväsinuna, ka on suurimateks probleemideks sõidukite halb tehniline seisukord ja juhtide liialdamine alkoholiga.

Julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talituse vanemkomissari Tõnis Sulu hinnangul on veokite kontrollimisel silma hakanud sõidukite halb tehniline seisukord ning töö- ja puhkeaja seaduse eiramine, kirjutab Äripäev.

Julgestuspolitsei koostöös teiste ametkondadega on Eesti piiril sõidukeid ka tagasi suunanud, kuna nende tehniline seisund ei luba Eestis liigelda. "Veokijuhtidel lasub suurema ohu allikana liikluses ka kõrgendatud vastutus," lisas vanemkomissar.

Anobion Hulgimüügi OÜ logistikajuht Anton Sarv kinnitab, et nende ettevõtteni info sellistest rikkumistest reeglina ei jõua. "Korra on meie kaubad ära käinud kraaviski, aga põhjust ikka ei tea," ütleb ta.

Haljas ASi turundusjuht Aare Piiki sõnul on ettevõttel olnud pika tegevusaastate jooksul mitmeid vahejuhtumeid ja naljakaid olukordi. "Joobes juhid oli aastatetagune probleem," märgib ta. "Kuna Haljas AS ostab veoteenust sisse, ei saa me valida selleks tööks sobivaid juhte, kes viiks meie kauba korrektselt kliendile. Saame ainult kaupluste kaebuste peale reageerida."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077